A vb után beköti a fejét Ronaldo

Két kimagasló eseményt "irányzott elő" 2014-re Ronaldo, a labdarúgó-világbajnokságok történetének legeredményesebb góllövője: a 37 éves exfutballista hazai győzelmet vár az idei, brazíliai vb-n, azután pedig megnősül.

“Készítettünk egy tervet a barátnőmmel, Paulával: előbb Brazília világbajnok lesz, aztán jöhet az esküvő” – mondta a 2011-ben visszavonult csatár a Bild című német lapnak, hozzátéve, hogy brazil-német döntőt álmodik a Maracanába, ez “történelmi” találkozó lenne.

Joseph Blatter FIFA-elnöknek a brazíliai előkészületek késlekedésére vonatkozó minapi kritikáját nem érti, ő biztos benne, hogy minden időben készen lesz egy kivételes ünnepre. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) svájci vezetője a 24 Heures című lausanne-i lapnak fogalmazott úgy, hogy nem emlékszik egyetlen rendező országra sem, amely annyira le lett volna maradva az előkészületek terén, mint az idén házigazda Brazília.

Fotó: AFP

A brazil válogatottal kétszeres világbajnok (1994, 2002), továbbá kétszeres aranylabdás (1997, 2002), háromszor a nemzetközi szövetség által az év játékosának  (1996, 1997, 2002) választott, vb-ken összesen 15-ször eredményes Ronaldo a jelen legjobbjairól is szót ejtett.

Közülük az argentin Lionel Messit előrébb sorolja, mint a FIFA-Aranylabdáért versenyben lévő további két játékost, a portugál Cristiano Ronaldót és a francia Franck Ribéryt, mert véleménye szerint Messi valami többletet tesz hozzá a játékhoz két riválisához viszonyítva.

A német válogatott Thomas Hitzlsperger szerdai bejelentésére reagálva “modern emberként” örömmel nyugtázta, hogy “a homoszexualitás egyre elfogadottabbá válik”.