Három magyar meccs torkollt bíróverésbe

A Magyar Labdarúgó-szövetség Pest megyei Igazgatóságának honlapján megjelent hír szerint a hétvégén három mérkőzést is félbe kellett szakítani, mert megverték a játékvezetőt.

A harmadosztályú bajnokságban “három helyszínen bántalmazták a játékvezetőt, ebből az egyik sértettről már most tudni, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett” – írja Benkő Tamás, a PMLSZ igazgatója. Ez nem egyedi eset, hiszen a 2013-2014-es szezon kezdete óta eddig hatszor követtek el a játékvezetők sérelmére tettlegességet, ebből az elkövető öt ízben a futball közvetlen résztvevői, egyszer pedig a szurkolók köréből került ki.

Fotó: Northfoto

A pmlsz.hu nem közli, hogy melyik ez a három találkozó, azonban a Nemzeti Sport információi szerint az egyik a Tatárszentgyörgy-Szigetcsép találkozó volt, ahol a hazaiak játékosa egy kiosztott sárga lap után ütötte meg Nagy György játékvezetőt, aki ezt követően eszméletlenül feküdt a földön.

A Pest megyei Igazgatóság közleménye a következőképp fogalmaz a bántalmazásokkal kapcsolatban.

“Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága a játékvezetőkkel szembeni, a sportpályákra nem való, a civilizált társadalmi normákkal teljességgel összeegyeztethetetlen agresszív megnyilvánulások következményeit – túl a sportág szabályai szerinti szankcionáláson – változatlanul hivatalos, hatósági útra tereli, azaz a játékvezetőket ért atrocitásoknak minden esetben rendőrségi feljelentés a következménye. Az igazgatóság ezen kívül azon sportszervezetek elnökeivel, amelyek színeiben ezen, eléggé el nem ítélhető cselekedetek előfordultak, egyeztetést kezdeményez annak érdekében, hogy hasonló események a jövőben ne árnyékolhassák be se az adott klub, se a település hírnevét.”