Az Urbán-ügy visszaüt a rendőrökre?

Elképzelhető, hogy Urbán Flórián jogi úton vesz elégtételt azért, amiért bilincsbe verve vitték el egy újpesti kocsma elől.

Egyre több jel mutat arra, hogy esetleg nem Urbán Flórián volt a hunyó abban a bilincseléssel végződött rendőri intézkedésben, amelyet a hatóságok az Újpest-Fradi derbi után “foganatosítottak”.

Ahogyan azt a Sport24 is megírta, Urbán Flóriánt a rendőrök elleni agressziója miatt vitték be az újpesti kapitányságra, amikor egy újpesti kocsma előtt intézkedtek a szervek. Túlzott keménységgel, ahogyan az szurkolói fórumokon megjelent.

A kocsma üzletevezetője, Urbán exélettársa szerint sem a volt párja, hanem a rendőrök voltak agresszívek.

“Megengedhetetlen hangot ütött meg velem szemben az egyik különösen agresszív rendőr, amikor az első ellenőrzés után másodszor is kijöttek – mondta Urbán volt élettársa. – Pedig Flóri beterelte az ajtó előtt ácsorgókat, csendre intett mindenkit, s kérte, nyugodtan rendezzék a problémát. Szó sem volt üvöltözésről, mégis megbilincselték, hátulról megrántották a kezét, persze elveszítette az egyensúlyát, mire az egyik rendőr elkezdett üvölteni, lefejelt, lefejelt…”

A BRFK nem kommentálta ezeket a híreket, szűkszavúan csak annyit nyilatjkoztak, hogy a járőrnek kötelessége az előállítás, ha a szabálysértő folytatja jogellenes cselekményét, és a jelentést tevők erről számoltak be. Az ügyet a továbbiakban az ügyészség vizsgálja.

Urbán Flórián és ügyvédje viszont jogi lépéseket fontolgat az ügyben.