Kiállítás nyílt a veszprémi kézilabdázás történetéről

A Laczkó Dezső Múzeumban látható tárlat érdekessége, hogy meg lehet nézni Dejan Pericsnek, az MKB Veszprém világklasszis kapusának tíz festményét is.

“A kézilabda olyan embereket nevel, akik nemcsak példaképek, hanem alkalmasak arra, hogy a világban és az élet minden területén megállják a helyüket” – mondta Mocsai Lajos, a Veszprém és a magyar válogatott szakmai irányítója a kiállítás megniytóján.

A szakember kitért arra is, hogy Veszprém környékén és a régióban sorra alakulnak a kézilabda-utánpótlásiskolák, és reményei szerint egy akadémia is létrejön a városban.

Polgárdi Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke a többi közt azt hangsúlyozta beszédében, hogy az európai hírű kézilabdacsapattal együtt legalább annyira híres a város szurkolótábora is.

A tárlat megnyitóján külön köszöntötték a jelen lévő Ritterné Lengyel Erzsébetet, aki az 1965-ben világbajnokságot nyert válogatott tagja és világválogatott volt, valamint Lakiné Tóth-Harsányi Katalint, aki az 1976-os montreali olimpián bronzérmet szerzett a magyar csapattal, és testvérével, Tóth-Harsányi Borbálával együtt ugyancsak legendás játékosa a városnak.

A sporttörténeti tárlat május 29-ig tart, a megnyitón jelen voltak az MKB Veszprém játékosai is.