Bocsánatot kért a Forma-1-es legenda a meleg táncosoktól

Niki Lauda bírálatok özönével szembesült egy azonos nemű táncos párt szerepeltető televíziós műsorról tett kijelentései miatt.

A légitársaság-tulajdonos egykori autóversenyzőt minapi nyilatkozata miatt elárasztották bírálatokkal egy internetes közösségi portálon és több tiltakozó csoport is szerveződött a közösségi hálón. Lauda szerdán szintén az internetes oldalon közzétett közleményben kért bocsánatot.

Az ORF osztrák közszolgálati televízió Táncoló sztárok című vetélkedőműsorában hírességek mérik össze egymással tánctudásukat. Egyikük, a homoszexualitását nyíltan vállaló ismert osztrák énekes, humorista, műsorvezető Alfons Haider nemrég bejelentette, hogy egy másik férfival fog táncolni a műsor idei évadjában.

Lauda egy hétfői lapban közölt interjúban élesen bírálta az ORF-et a műsorszám miatt. Úgy vélekedett, hogy a tévét csak a nézettség növelése vezérli, maga a műsor pedig “rossz viselkedési mintát mutat” a gyerekeknek és a fiataloknak. Többek között azt mondta, nem akarja, hogy “táncoló melegek teljesen hamis viselkedési mintát mutassanak a fiataloknak”.

Szerdai internetes üzenetében azt írta, bocsánatot kér azoktól, akiket megsértett a szóhasználata. Arról tájékoztatta rajongóit és bírálóit, hogy a televízió elnökével folytatott magánbeszélgetésében kifejezésre juttatta, “zavarja, ha az ORF magántelevízióként viselkedik a nézettség növelése érdekében”. A közleményben kijelentette, hogy “nincsenek és soha nem voltak” előítéletei a homoszexuálisokkal szemben.

Címkék: niki lauda