A Forma-1-es pilóták azt kérik, ne féljenek törölni a következő futamot

Belgiumban akkor is veszélyes a versenyzés, ha tökéletesek a látási viszonyok.

A Forma-1-ben szereplő versenyzők arra kérték a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA), hogy ne féljenek helyes döntést hozni a Belga Nagydíjon.

Júniusban a Formula Regionalban szereplő 18 éves Dilano van ‘t Hoff veszítette életét Spában, miután az esős pályán megpördült és egyik ellenfele beleszaladt. Ugyanezen a pályán halt meg hasonló körülmények között Anthoine Hubert is 2019-ben, csak száraz körülmények között. A közelmúlt tragikus pillanatai miatt azonban az F1 mezőnye úgy érzi, esőzésnél túl nagy kockázatot jelent a Belga Nagydíj.

Két kérdés van, Spa elég biztonságos-e, a másik pedig a körülményekre vonatkozik. Az tény, hogy a motorsport mindig veszélyes lesz ekkora tempóval, de ha a kockázat alapján sorba kellene állítanunk a pályákat, akkor Spa kétségkívül a legveszélyesebbek között lenne. Ehhez jön hozzá még az időjárás is, amely komoly kihívást jelent. Amikor egyszerűen nem látunk semmit, az olyan, mint amikor vezetünk az autópályán szakadó esőben, és kikapcsoljuk az ablaktörlőt

idézi az ESPN George Russellt.

Érdekesség, hogy a pilóták a belga pálya egyik legveszélyesebb részét, az Eau Rouge-t nem akarják megváltoztatni egyébként, egyszerűen csak azt kérik a vezetőktől, hogy ne vállaljanak nagy rizikót azért, hogy mindenképp legyen futam. Belgiumban hűvös, esős időt jósolnak a meteorológusok a versenyhétvégére, ezért merült föl a kérdés, emellett szombaton sprintfutam is a program része, ami újabb kockázatot rejt magában.