„Az emberek azt hiszik, élvezem, hogy Vettel szenved”

A korábbi csapattárs és rivális szerint egyszerűen nem fekszenek a mostani Forma-1-es autók a négyszeres világbajnoknak.

Sebastian Vettel elég komoly gödörbe került, a ferraris utolsó szezonja pocsékul sikerült és egyelőre az Aston Martinnál sem talált még magára. Sorozatban 15 olyan nagydíjon van túl, amelyen nem sikerült az időmérőn a Q3-ba jutnia, legutóbbi öt versenyén pedig pontot sem szerzett.

Kapcsolódó
Már idén lesznek sprintfutamok a Forma-1-ben
Három helyszínen osztanak majd extra pontokat.

Korábbi csapattársát, Mark Webbert kérdezte a Marca, vajon mi állhat a háttérben. Az ausztrál azt mondta, hogy van olyan, amikor egy sportolót próbára tesz az élet, de úgy érzi, ez már Vettelnek is egy túl hosszú időszak, ami szerinte arra vezethető vissza, hogy a mostani Forma-1-es autók egyszerűen nem annyira fekszenek a négyszeres világbajnoknak, aki nagyobb tapadás és leszorítóerő mellett tud igazán sikeres lenni.

Persze alkalmazkodni kell a szabályokhoz, ott van Hamilton, aki mindenféle beállítás mellett erősen teljesít. A csillagok állása nem Vettelnek kedvez. És szerintem bele is fáradt a ferraris évekbe. (…) Az emberek azt hiszik, élvezem látni a szenvedését, de inkább elszomorít. Főleg ahhoz képest, amilyen régen volt

– mondta Webber, akinek emlékezetes csatái voltak Sebastian Vettellel a Red Bullnál.

Azt viszont megjegyezte a kilencszeres futamgyőztes, hogy nem csoda, ha téma a német, mert persze jó olyanról beszélni, hogy Lando Norris, Charles Leclerc és Max Verstappen jól teljesít, de amellett sem lehet elmenni szó nélkül, ha valaki tudása alatt teljesít.