Ülést nem kap, de nem kopik ki a Forma-1-ből a tehetséges versenyző

Tesztpilótaként folytatja 2019-ben, de utána visszatérne a mezőnybe.

A következő szezonban a Forma-1-es világbajnok Mercedes tesztpilótája lesz a francia Esteban Ocon – jelentette be Toto Wolff csapatfőnök a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj helyszínén. A 22 éves Ocon 2016-ban mutatkozott be a Forma-1-ben, azóta 49 futamon indult, a vasárnapi lesz az 50. versenye, a tavalyi és az idei évet a Force Indiánál töltötte.

A francia versenyző tehetséges, ám legutóbb azzal került a hírekben, hogy a két hete rendezett Brazil Nagydíj 44. körében egy vitatott előzési manőver közben kilökte a pályáról az élen álló Max Verstappent (Red Bull), aki így csak második lett a Mercedes ötszörös világbajnoka, a brit Lewis Hamilton mögött. A holland aztán lökdöste egy kicsit riválisát a verseny után.

Forma-1: Max Verstappen majdnem összeverekedett Oconnal
A francia pilóta lökte ki a Brazil Nagydíjon vezető Red Bull-pilótát, utóbbi rendesen fel is húzta magát.

Ocon sokáig reménykedett abban, hogy vagy hosszabbítanak vele a Force Indiánál, vagy egy másik csapatnál kap pilótaülést, de mostanra biztossá vált, hogy nem lehet ott a 2019-es rajtrácson.

Sok időt tölt majd a szimulátorunkban, így bármikor bevethető lesz

– jelentette ki Toto Wolff, utalva arra, hogy Ocon a tartalékversenyző szerepét is betölti majd a Mercedesnél.

Nagy lehetőségeket látunk közösen a Mercedesszel 2020-ra, és remélhetőleg minden a tervek szerint alakul majd

– jelentette ki Ocon.

A Mercedesnél Hamilton szerződése 2020 végéig, a finn Valtteri Bottasszal kötött megállapodás pedig jövő év végéig szól.

Nyitókép: Lars Baron/Getty Images