Óriási karambol után Vettel nyerte a Belga Nagydíjat

Irtózatos ütközéssel indult a futam, többen feladták a versenyt már az első kanyar után.

Mozgalmas heteken van túl a Forma-1 világa, hiába volt nyári szünet a bajnokságban, évek óta nem látott pilótekeringő vette kezdetét. Ezek után a szünet utáni első versenyhétvégén Spában óriási időmérőt futott a Force India és Esteban Ocon, valamint Sergio Pérez is a második sorból indulhatott a futamon.

Räikkönen minden idők leggyorsabb körét autózta Spában, mégsem nyert
Alaposan megkavarta a kártyákat a harmadik szakaszra érkező eső az időmérőn, zseniálisat ment a Force India.

Hátra került viszont Nico Hülkenberg és Valtteri Bottas, mivel motorcserére volt szükségük a Belga Nagydíjra. Az nem valószínű, hogy a második sorról rajtoló Force Indiások megfognák a pole-ból induló Lewis Hamiltont és a második Sebastian Vettelt, ám nagy kérdés, mire mennek majd a többiek a duóval?

Nem kellett sokat várni a biztonsági autó érkezésére, az első kanyarban egy óriási karambolban több autó is ripityára tört, Fernando Alonso pedig átrepült Charles Leclerc feje fölött.

Óriási karambollal kezdődött a futam!
Fernando Alonso gyakorlatilag kirepült a pályáról.

Négy körbe került, mire újra elindult a verseny, amelyben Vettel állt az élre és innentől egy pillanatra sem engedte ki a győzelmet a kezéből. Kellett is a stabilitás, mert hiába küzdött csapattársa, Kimi Räikkönen, végül föl kellett adnia a futamot. Max Verstappen szépen bejött harmadik helyre, de az igazán nagy teljesítmény az első körben Szergej Szirotkinnal ütköző Bottasé, aki a 9. sorból indulva végül negyedik lett a két Force India előtt.

Nyitókép: Mark Thompson/Getty Images