Hamilton győzelmével a Mercedes már világbajnok

Fordulatos futamot láthatott az Amerikai Nagydíjra kilátogató közönség, Hamiltoné lett az első hely.

Fordulatos versenyben nyerte meg az Amerikai Nagydíjat Lewis Hamilton, amellyel a konstruktőrök világbajnoka lett a Mercedes.

Az amerikaiak kitettek magukért a körítés terén, a profi ökölvívó mérkőzések leghíresebb konferansziéja, Michael Buffer egyesével bemutatta a verseny pilótáit még a futam előtt. Később Usain Bolt lengette a zöld zászlót és a futamvégi interjúkat is a sprinter készítette a dobogósokkal.

A rajtnál Sebastian Vettel ügyesen bevágott a brit pilóta elé, azonban Hamilton a 10. körben visszavette a vezetést, amelyet innentől nem is engedett már ki a kezéből. A további pozíciókért azonban öldöklő küzdelem volt, Kimi Räikkönen nagy kedvvel támadta az egész verseny során Valtteri Bottast, ám csak a futam utolsó néhny körében tudta lehagyni.

Talán a legnagyobb bravúr Max Verstappen teljesítménye, aki a 18. helyről indulva csak bírói döntés miatt csúszott le a dobogóról. A legutolsó körben ugyanis mindent egy lapra tett föl a holland és úgy előzte meg Räikkönent, hogy levágta a kanyart, így elvették tőle a harmadik helyet.

A másik Red Bullos versenyző is pórul járt, Daniel Ricciardo sok borsot tört az ellenfelek orra alá, ám motor bemondta az unalmast és ki kellett állnia. Ugyanígy járt a nyolcadik helyet stabilan hozó Fernando Alonso, aki bosszankodva adta föl a versenyt egyik pillanatról a másikra.

Carlos Sainz viszont parádésan ment, a hatodik helyre is esélye volt, ám Esteban Ocon nagyon észnél volt és Sergio Perezzel ellentétben a francia nem engedte maga elé Sainzot.