Bottas nyerte az Orosz Nagydíjat, Hamilton a dobogón sincs

Valtteri Bottas a rajtnál az élre állt a Forma-1 Szocsiban rendezett versenyén és megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét. Sebastian Vettel lett a második, Kimi Räikkönen a harmadik.
Kapcsolódó cikkek

Elég érdekesen alakul eddig a hétvége a Forma-1 Orosz Nagydíján, a 2008-as Francia Nagydíj után lesz ismét Ferrari első sor a rajtnál. A szombati időmérőn Sebastian Vettel szerezte meg a pole-t, Kimi Räikkönen pedig a második rajtkockából indult. Lewis Hamilton ráadásul csapattársától, Valtteri Bottastól is kikapott az időmérőn, ő csak a negyedik volt a rajtrácson.

Fernando Alonso számára már a verseny előtt folytatódott a pechsorozat, a spanyol alatt ugyanis a felvezető kör alatt megállt a McLaren-Honda, így el sem tudott rajtolni. A kezdést Bottas kapta el a legjobban, a második kanyarra már elsőként fordult, majd fokozatosan kezdett ellépni a mezőnytől.

Volt egy baleset is a kezdés után, Romain Grosjean hajtott bele Jolyon Palmerbe, mindketten kiestek, bejött a biztonsági autó, amely csak az ötödik körben ment ki.

Ezután hosszú ideig állandósult a helyzet, nem voltak előzések, a kerékcserékre várt mindenki. Bottast a 27. körben hívták ki az első helyről a bokszba, és bár után a Ferrari megpróbált trükközni, végül Vettel csak mögé tért vissza.

Nagyon úgy tűnt, hogy Bottas el fogja izgulni a végét, voltak apróbb bakijai, ezeket kihasználva Vettel DRS-távolságon belülre ért, benne volt, hogy le fogja majd előzni. Bottas azonban összekapta magát a végére, az utolsó körben kapott egy kis segítséget Felipe Massától (ha csak egy picit is, de bezavart Vettelnek, nem ezen múlt, de azért nem jött jól a németnek), így a finn végül megőrizte az első helyet.

Pályafutása első futamgyőzelmét aratta. Vlagyimir Putyintól vehette át a serleget.

Vettelnek be kellett érnie a második hellyel, Räikkönen lett a harmadik. Hamilton lecsúszott a dobogóról, csak a negyedik lett. Max Verstappen, Sergio Perez, Esteban Ocon, Nico Hülkenberg, Felipe Massa és Carlos Sainz szerzett még pontot, pontokat.

Lance Stroll a 11. lett, de pályafutása során először fejezett be egy Forma-1-es versenyt.

A már említett Alonso, Grosjean, Palmer trió mellett Daniel Ricciardo esett még ki, a fékek mondták fel a szolgálatot az autóján.