Korábbi csapatfőnöke imádkozik Schumacherért

Norbert Haug, a Mercedes volt csapatfőnöke minden nap gondolt a hétszeres világbajnokra.

Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, és január végén kezdték el fokozatos felébresztését. Azóta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de kérdéses, hogy a rehabilitációs időszak meddig fog tartani.

Májusban Schumacher menedzsere, Sabine Kehm újra a nyilvánosság elé állt, és elmondta, folyamatosan javul a pilóta állapota, de ezek csak nagyon apró lépések.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Most Norbert Haug, a Mercedes korábbi csapatfőnöke beszélt arról – Schumacher a Ferraris korszaka után 2010 és 2012 között versenyzett az istállónál -, hogy nem érdemes folyamatosan találgatni, mi lehet a hétszeres világbajnokkal.

“Most el kell fogadnunk azokat a híreket, melyeket a család és a menedzsere mondanak. Nem jó, hogy folyamatosan találgatunk, inkább imádkozni kell érte és szurkolni, hogy felépüljön” – nyilatkozta Haug a Servus TV-nek.

Nemrég az F1 mindenható ura, Bernie Ecclestone a következőt mondta azzal kapcsolatban, hogy balesete óta egyszer sem látogatta meg Schumachert: “Nem akarom Michaelt ilyen állapotban látni. Úgy emlékszem rá, mint amilyen a balesete előtt volt, és így is akarok a legközelebb találkozni vele.”