Buttonnal elégedetlen Ron Dennis

A McLaren igazgatója kritizálja versenyzőjének teljesítményét, ennek ellenére a brit világbajnok nem aggódik a jövőjét illetően.

Ron Dennis, a McLaren istálló igazgatója szerint Buttonnak „keményebben kellene próbálkoznia” mert bár elismerte, hogy „nem a legjobb autót kapta meg a csapattól, „magas fizetésű versenyzőként” többet vár tőle – ezért az újonc Kevin Magnussen előtt vezető pilótának javulnia kell.

Jenson Button, akinek a szezon végén lejár a szerződése a wokingi csapatnál, elmondta ennek ellenére nem aggódik.

„Nincs miért idegeskednem – ezért nem is kell aggódnom – a Formula-1-es jövőmmel kapcsolatban. Semmiképpen sem kell azon gondolkodnom, hogy lesz-e szerződésem a következő évben. Világbajnok vagyok, 15 nagydíjat nyertem, úgy érzem, a csúcson vagyok. Ráadásul a csapattársam rettentően gyors, ami extrán hajt engem is előre.”

Az ebben a szezonban eddig várakozáson alul teljesítő páros a hétvégi a Brit Nagydíjon elért negyedik, illetve hetedik helyével mindenképpen javuló tendenciát mutat. Kérdés: Buttonnak sikerül-e meggyőznie szezon végéig teljesítményével a McLaren vezetőségét? Másképp kap-e szerődéshosszabbítást vagy sem?