De Villota halálának köze lehet a balesetéhez

A család közölte: a törvényszéki orvosszakértő szerint a spanyol autóversenyző halála 2012-es, súlyos balesetének a következménye lehet. Madridban helyezik majd örök nyugalomra.

Amint arról pénteken írtunk, holtan találták egy sevillai hotelszobában Maria de Villotát. A spanyol hölgy korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy első női pilótaként tesztelhetett a Forma-1-ben – előbb a Lotusnak, majd a Marussiának –, majd azzal a sajnálatos balesettel, amit 2012 júliusában szenvedett el Duxfordban. Sokáig volt életveszélyben és a jobb szeme világát is elveszítette.

Pénteken még nem hozták nyilvánosságra, minek következtében vesztette életét, gyógyszereket és kábítószereket sem találtak a lakásán, illetve semmilyen, öngyilkosságra utaló bizonyítékot.


Maria de Villota 33 esztendős volt
Fotó: AFP

Lánytestvére, Isabel szombaton adott ki egy közleményt:

„Maria aludt, miközben itt hagyott minket. Nagyjából reggel 6-ra tehető a halálának az időpontja, ami a 2012-es balesetkor elszenvedett neurológiai sérülések következménye – a törvényszéki orvosszakértő szerint” – olvasható a közleményben.

A család tervei szerint a 33 esztendős korában elhunyt de Villotát Madridban helyezik majd örök nyugalomra.