Alonso keresi a legtöbbet a Forma 1-ben

A spanyol maradt a legjobban kereső pilóta a száguldó cirkuszban. Őt Lewis Hamilton és Sebastian Vettel követi.

A Forbes magazin szerint Fernando Alonso három éve ebben a pozícióban van, azóta, hogy 2010-ben a maranellói csapathoz igazolt.

A pilóta fizetése 28 millió dollár a csapatnál és további 2 millió dollár – összesen mintegy 6,6 milliárd forint – érkezik a számlájára a szponzoroktól. Ezzel az összeggel a sportolók teljes ranglistáján „csak” a 13. pozíciót foglalja el. Napokra lebontva ez az összeg egyébként 18 millió forintnak felel meg.

A Forma 1-es pilóták fizetése ranglistáján a második helyen Lewis Hamilton található 27,5 millió dollárral. Ezt a pozíciót annak is köszönheti, hogy 2013-ban a McLaren istállótól átigazolt a Mercedeshez. Az összesített rangsorban a brit pilóta a 26.

A dobogó legalsó fokán a zsinórban háromszor világbajnoki címet szerző Sebastian Vettel áll. A Red Bull német pilótájának fizetése 17 millió dollár. Ezt a 25 éves versenyző egymillió dollár szponzori pénzzel toldja még meg.

Az összesített listát a golfozó Tiger Woods vezeti potom 78,1 millió dollárral. És ebből csak tizenhármat szerez a pályán.