Alonso többet keres Ronaldónál és Messinél

Az amerikai Sports Illustrated listája szerint a ferraris Fernando Alonso a harmadik legjobban kereső nemzetközi sportcsillag 2013-ban.

A Business Book GP nemrég közölte a Forma-1-es pilóták (becsült) 2013-as keresetét, ezúttal az amerikai Sports Illustrated kicsit más kontextusban hozott elő számokat.

A magazin nem amerikai sportolókra vonatkozó, a fizetést és a szponzori/reklámbevételeket is tekintetbe vevő kereseti listáján is akadnak Forma-1-esek, a legelőkelőbb helyen Fernando Alonso.

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta a 48,3 millió dolláros bevételével első David Beckham és a teniszező Roger Federer (43,4 millió) mögött dobogós a maga 42,8 milliójával.

Alonso ezzel megelőzi a Real Madrid-os Cristiano Ronaldót (35,3 millió) és a Barcelona szupersztárját, Lionel Messit is (35,1 millió).

A listán lejjebb, a 11. helyen Lewis Hamilton áll, ő a Sports Illustrated szerint 23,8 millió dollárral gazdagodik idén. Érdekesség, hogy elődje, a 2012 végén végleg visszavonul Michael Schumacher (15.) alig marad el mögötte: a már „nyugdíjas” hétszeres bajnok még most is 19,6 milliót tesz zsebre.