Négymillióért kelt el Vettel overállja

Egy brit aukciós ház több Forma-1-es relikviát is elárverezett: Sebastian Vettel idei egyik overállját négymillió forintért vették meg.

A londoni Bonhams aukciós ház egy teljes F1-csomagot bocsájtott kalapács alá. Ennek a kollekciónak volt az egyik darabja az újdonsült háromszoros világbajnok, Sebastian Vettel egyik kezeslábasa, melyet dedikált is. Ez az ereklye 11 ezer fontért, körülbelül négymillió forintért talált gazdára.

Ugyancsak elárverezték a német pilóta idei riválisának, a spanyol Fernando Alonsónak egyik overállját: a ferraris szerelésért “csak” hatezret (2,2 millió forint) fizettek. De árverésre került a visszavonuló Michael Schumacher, a csapatot váltó Lewis Hamilton és Jenson Button kezeslábasa is, valamint több aláírt versenykesztyű és fotó. 

Így a teljes kollekció 39 ezer fontért, vagyis 14,4 millió forintért kelt el. Ezt az összeget a Wings for Life jótékonysági szervezetnek ajánlották fel.

“Büszke vagyok, hogy megnyertem a világbajnokságot a Red Bullal, és nagyon örülök, hogy az overall eladásával ilyen sok pénzt kap a jótékonysági szervezet” – mondta Sebastian Vettel.