Veszélyben Vettel vb-címe, óvhat a Ferrari

Sebastian Vettel állítólag sárga zászló alatt előzött, ez nem megengedett, így elkezdődött a találgatás arról, óvhat-e a Ferrari.

A német versenyző vasárnap, Brazíliában megszerezte harmadik világbajnoki címét, miután 6. helyen ért célba az esős, kaotikus idényzáró-futamon. Ez a helyezés elég volt számára az elsőséghez, hiába fért a dobogóra Fernando Alonso, a legnagyobb riválisa.

A lapok most arról írnak, hogy a verseny alatt, amikor az eső miatt sárga zászlós jelzés volt érvényben, Sebastian Vettel megelőzte Jean-Eric Vergne-t, a Toro Rosso pilótáját, ez pedig ellentétes a szabályokkal.

A verseny alatt ilyen esetben áthajtásos büntetéssel sújtható a pilóta, ez pedig 20-25 másodperces hátrányt jelenthet, amellyel akár el is bukhatta volna a 6. helyet a német. Utólagos negatív elbírálás esetén 20 másodperces büntetés jár érte.

A Ferrari most azon gondolkodik, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetséghez fordul és vizsgálatot kezdeményez az ügyben. Mindezt péntekig teheti meg.

Ha Vettel esetleg megkapná a 20 másodperces büntetést, visszacsúszhatna a nyolcadik helyre, amely azt jelentené, hogy a világbajnoki címet egyetlen ponttal Fernando Alonso szerezné meg.

Sebastian Vettel minden idők legfiatalabb háromszoros világbajnoka lett a hétvégén Brazíliában.

Videó – az állítólagos előzés: