Loeb: Schumacher engem másol

Sebastien Loeb, kilencszeres ralivilágbajnok szerint a német legenda végleg visszavonult.

Hogy mi azonos Sebastien Loebben és Michael Schumacherben? Az, hogy biztos, jövőre egyikük sem fogja gyarapítani világbajnoki címeinek számát. A Forma-1 német veteránja hét vb-címmel a zsebében másodszor döntött a visszavonulás mellett, a rali-világbajnokságon sorozatban kilenc elsőséggel büszkélkedő francia pedig csak pár futamon indul a jövő évi sorozatban.

„Ő csak engem másol – jegyezte meg tréfásan Loeb a L’Equipe-nek. – De a viccet félretéve, korábban ugyan már kimondta egyszer, hogy vége, de szerintem most végleges a döntése.”

Arra a kérdésre, hogy a 38 esztendős ralis is visszatér-e, mint korábban Schumacher, nem tudott egyértelmű választ adni. A felvetés azért is helyénvaló, mivel Loeb Monte Carlóban, majd a számára mindig nagy kihívással bíró svéd ralin is rajthoz áll, azaz, ha már elkezdi a szezont, akár be is fejezhetné.

„Nem teljesen ugyanaz a helyzetünk. Schumacher ugyanis nyugdíjba vonul, én azonban nem fejezem be, hanem új kihívások elé nézek. Ez nem visszavonulás, hanem egy új karrier építése. Mégsem várhatok ezzel addig, amíg 50 éves leszek.”