Agykárosodást szenvedett a női F1-tesztpilóta

A Marusssia nem nyilatkozik a súlyos balesetetet szenvedett Maria de Villota pontos állapotáról, az AS arccsont- és koponyasérülésről ír.

Maria de Villota, a Marussia női tesztpilótája kedden reggel súlyos balesetet szenvedett a csapat aerodinamikai tesztjén, a Cambridge-közeli Duxford repülőtéren.

A pilóta nagy sebességgel csapódott bele a csapat egyik kamionjába, ráadásul a feje nagy ütést kapott.

De Villota 15 percig eszméletlen volt, egy órába került, mire kiszedték a roncsból, hogy bevihessék a cambridge-i Addenbrooke Kórházba.

A Marussia kedden délután visszafogott optimizmussal nyilatkozott pilótája állapotáról, de a mértékadó spanyol napilap, az AS hangvétele már jóval baljósabb.

A kórháztól származó, nem megerősített információk szerint az autóversenyző súlyos arccsont- és koponyasérülést, illetve agykárosodást szenvedett, bár állítólag tudatánál volt és beszélni is tudott.

Azonban a kedd délutáni órákban de Villota állapota romlani kezdett, emiatt azonnali sebészi bavatkozásra volt szükség, a pilótát ezért mesterséges kómában tartották.

Carlos Gracia, a Spanyol Királyi Automobil Szövetség elnöke szerint később de Villota jobban lett. A Marussia kivár a nyilatkozattal, amíg nem érkezik hozzájuk új információ versenyzőjük állapotáról.