Vettel értékelte a vetélytársakat

A barcelonai teszt első napján a Red Bull-os Sebastian Vettel volt a leggyorsabb, azonban a címvédő egyelőre nem akar a bajnoki esélyekről beszélni.

Két hete Jerezben ugyan nem hozott csúcsidőt a Red Bull, de a tegnap kezdődött barcelonai tesztsorozat első napján Sebastian Vettel nyitott az élen. A német ezzel együtt nagyon korainak tartja az erősorrend fejtegetését, a McLarent viszont máris komoly riválisnak látja.

“Szerintem a McLaren nagyon erősnek látszott ma. Ami a többieket illetni, arról korai beszélni. Még nem láttam minden köridőt, csak párszor pillantottam rájuk, amikor Lewis (Hamilton) a hosszú etapokon volt – azok érdekesnek tűntek” – nyilatkozta a nap végén.

“Jelenleg még nem beszélünk a bajnoki címről. Nem hiszem, hogy bárki is rosszabbul akar teljesíteni, mint tavaly, szóval igyekszünk majd ismételni, de még messze vagyunk ettől.”

A kérdésre, hogy szerinte az RB8-as jó lehet-e a címvédésre, Vettel így válaszolt:

“Hogy őszinte legyek, nem sokat láttam a többi autóból a pályán. Nyilván a saját érzéseim alapján meg tudom ítélni, hogy az autóm jó, de azt nem tudhatom, hogy elég jó-e. Szerintem a McLaren elég versenyképes. Úgy gondolom, nem hajtottak gyors körre, de a hosszú etapokon elég versenyképesnek tűntek, szerintem rögtön az idény elejétől erősek lesznek.”

“Jerezben azt is láthattuk, hogy a Lotus is meglepetés, aztán hogy így is marad-e, azt nem tudom. Ma nem mentek sokat” – utalt a kasztni hibájára a német, amely miatt az enstone-i csapat végül fel is adta az e heti tesztet. “A Ferrari pillanatnyilag még amolyan rejtély, senki sem tudja, hogy nagyon jók vagy nagyon rosszak, persze azt sem tudom, hogy mások rólunk mit gondolnak, majd meglátjuk!”