Schumacher vezeti először az új Mercedest

A Mercedes ma bejelentette 2012-es autója bemutatóját. Nem lesz nagy felhajtás.

Míg a többi nagycsapat mind leleplezte és a múlt héten Jerezben már pályára is küldte 2012-es modelljét, a Mercedes AMG inkább a tavalyi autóját vitte az első tesztre, míg a W03-ast két héttel tovább fejlesztgetik.

A német-brit alakulat állítólag egy különleges orral, az első szárnyon alkalmazott F-csatormával készül 2012-re, ezért is a kivárás. A csapat egészen eddig azt sem árulta el, pontosan mikor is hull le a lepel az új modellről, most azonban megtették ezt.

Igaz, a hír nem nagy, az új ezüst nyíl számára nem rendeznek külön bemutatóeseményt, a W03-ast egyszerűen a barcelonai pályán mutatják majd meg a nagyközönségnek a jövő hét kedden, azaz február 21-én kezdődő második teszt reggelén.

Az új autót az első nap a hétszeres világbajnok Michael Schumacher vezeti, szerdán kapja Nico Rosberg, majd csütörtökön és pénteken ismétlődik az első két nap beosztása.

A Mercedes 2010-re alapította meg gyári csapatát az előző évben mindkét bajnoki címet megnyerő Brawn felvásárlásával, de a német prémiummárka az azóta lezajlott 38 futamon még egyszer sem győzött, csak három dobogós helyezést tudnak felmutatni, tavalyelőtt és tavaly is a konstruktrői bajnokság 4. helyén zártak.