Ecclestone-nak van ötlete Vettel lelassítására

Az F1 ura jelenleg a legjobbnak tartja a második címe felé haladó Red Bull-ost, de arra is van ötlete, hogyan lehetne megakasztani a német menetelését.

Bernie Ecclestone a Forma-1 hivatalos oldalán adott interjút a Red Bull-főnök Christian Hornerrel együtt. Amellett, hogy az F1 ura rúgott egyet a csapatok szervezete, a FOTA felé, természetesen Sebastian Vettelről is volt szó.

“Véleményem szerint pillanatnyilag Sebastian a legjobb pilóta a mezőnyben” – szögezte le, amire Horner azzal reagált, hogy a fiatal német a tapasztalattal egyre csak jobb lesz. “És egyelőre nem is látszik a tanulási folyamat vége. Még sokat várhatunk tőle” – egészítette ki Bernie.

“Sebastian végtelenül eltökélt a győzelemért, de emellett nagyon is természetes és laza. Akármekkora sikert érjen is el, ugyanilyen fog maradni. Ez pedig nagyon fontos ebben a sportágban. Seb nyugodt és mindig hű marad önmagához, ezért is van könnyű dolga” – méltatta a pilótát.

Bernie egy-két éve még folyamatosan arról beszélt, hogy Vettelt minél előbb szeretné a Ferrarinál látni, így természetesen felvetődött a kérdés, hogy ő mit gondol, oda kellene-e igazolnia, ha tényleg lehetősége adódna rá. Az F1 ura ma már nem olyan lelkes, mint régen: “Hát, a mostani helyzetet látva, talán az lenne a megfelelő módja a lelassításának” – szúrt a maranellóiak felé a kisember.