Vettel még nem vezérpilóta?

A Ferrari főnöke szerint a jelenlegi F1-es mezőnyben csak Alonso és Schumacher képes a hátán vinni, előre húzni a csapatát.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali a vasárnapi Bild am Sonntagnak nyilatkozott Sebastian Vettelről, a Red Bull-os fölényéről és arról, hogy vajon tekinthető-e vezéregyéniségnek a 24 éves pilóta.

“Igazából csak két ilyen van: Fernando Alonso és Michael Schumacher, mást nem látok. Vettel még nem vezető. Arrafelé halad, de nem olyan, mint Michael vagy Fernando. Egyszerűen túl fiatal, még nem elég tapasztalt” – magyarázta az olasz. Domenicali ellenben “sok párhuzamot” lát Schumacher és a Ferrari mai sztárja, Alonso között.

“Mindketten foggal-körömmel küzdenek, hogy előrébb vigyék a csapatukat. Olyan részletekkel is foglalkoznak, ami másnak eszébe sem jutna. Sebastian is érik, de egyelőre csak két vezérpilóta van.”

Vettelt és a Ferrarit már évek óta együtt emlegetik, maga a pilóta is nem egyszer jelezte, hogy szeretne majd vörösben versenyezni, de Domenicali egyelőre óvatosan fogalmaz azzal kapcsolatban, hogy a német ferraris lesz-e valamikor.

“Korai lenne erről beszélni. A következő évek fejleményei nagyon sok mindent befolyásolnak. Pillanatnyilag nincs szükségünk vezéregyéniségre. Egyszer, ha majd lesz, Sebastian is jelölt lehet. Ahogy mondtam, ilyenekből nincs túl sok.”

A Ferrari-főnök egykori kollégájáról, Schumacherről is beszélt, szerinte nem a hétszeres bajnok képességei koptak meg az elmúlt években: “Én biztosan nem fogok rá rosszat mondani. Nagyon jól versenyez, egyszerűen a Mercedes nem elég jó. Ha Michael Red Bullban vagy Ferrariban ülne, valószínűleg futamokat nyert volna az elmúlt két évben.”

A Red Bull fölénye kapcsán arra is rákérdeztek Domenicalinál, hogy tanulhat-e valamit tőlük a Ferrari…  “Nos, minden tiszteletem ellenére, nekik csak egy bajnoki címük van, nekünk 16, szóval majd ha a Red Bull csak felét eléri annak, amit mi, talán elgondolkodunk rajta. A fő kérdés, kinek vannak erősebb alapjai. Nem tudom, az ami a Red Bullnál történt, talán csak egy vagy két jó szakemberen múlott. Mi pillanatnyilag egy új Ferrarit építünk, utána pedig új sikerkorszakot kezdünk.”