Tom Cruise Forma-1-es autóval száguldozott

Az amerikai filmszínészt David Coulthard vezette be a száguldó cirkusz világába.

Az Észak-Amerikában túrázó Red Bull Racing meginvitálta magához a hollywoodi színész, producert egy kis tesztelésre Kalifornia államban.

Tom Cruise a kilencvenes években egyik filmjében, a Mint a villámban épp egy autóversenyzőt alakított, igaz ott a tengerentúlon NASCAR sorozatban játszódott a történet.

Az amerikai híresség segítségére David Coulthard, korábbi 13-szoros futamgyőztes, illetve az istálló egykori pilótája sietett, aki egy 12 fős csapatot vezényelt át Amerikába a csapat Egyesült Királyságban található bázisáról, Milton Keynesből. A tesztvezetés hét órán át tartott, Cruise és Coulthard előbb személyautóval bejárta a pályát, majd ezt követte egy kis technikai bemutató, ahol az ausztrál az autó használatát is elmagyarázta a hírességnek.

Nos, az autóversenyzés több szakágával már korábban is próbálkozó Cruise nem tűnt rossz tanítványnak, ugyanis csak négy mérföld per órával ment lassabb köröket Coulthardnál. „Tom egy igazi főnyeremény, nem is látszott rajta, hogy valójában milyen nehéz is egy ilyen autót vezetni” – lelkendezett a redbullusa.com-nak az ausztrál.