A Williams-pilóták jók, az autó a hibás

A nagy múltú Williams történetének messze leggyengébb idényét szenvedi meg 2011-ben, de az alapító-főnök szerint ezért nem a pilóták a hibásak.

A Williams idén több mint 30 éves történetének leggyengébb idényét teljesíti, a csapat az első öt futamon nem szerzett pontot, és azóta is mindössze négyet gyűjtöttek Rubens Barrichello révén.

A grove-i alakulat idén a veterán brazil mellett a tavalyi GP2-bajnokot, a jelentős szponzori pénzt hozó venezuelai Pastor Maldonadót versenyezteti, és bár felmerülhet, hogy Barrichello már nem a régi, az újonc pedig a tehetsége helyett csak a pénzéért kapott helyet, az alapító-főnök, Sir Frank Williams szerint nem a pilóták miatt rosszak.

“Nagyon hasznos, hogy Rubens itt van velünk, óriási a tapasztalata, sokkal járul hozzá a csapat munkájához” – mondta az angol az ESPN-nek. “Sokat beszélget Pastorral a közös portugál-spanyol keveréknyelvükön, sokat segített neki a csapatba való beilleszkedésben.”

Williams csípi Maldonadót, aki jókedvet hoz a csapatba, emellett igyekszik fejlődni.

“Pilótáink pontszerző képessége nem kétséges, de kell hozzá az erre alkalmas autó. Minden szálat megmozgatunk, megtervezett módon próbáljuk kiköszörülni a műszaki gyengeségeinket” – ígérte a 69 éves Sir Frank.

Egy kör Rubens Barrichello autójában az ausztrál futamon: