Alonso szerint a kanadai pálya fekszik a Ferrarinak

Az olasz istálló pilótái még nem adták fel a bajnokságot, Alonso jó eredményre számít Montrealban.

A biztató téli tesztek után kiábrándító idénykezdés ugyan elkeserítette a ferrarisokat, de Fernando Alonso két hete Monacóban már a győzelemért hajthatott, az ottani második helye után a hétvégi Kanadai Nagydíj előtt is bizakodó. A spanyol szerint fekszik majd nekik a montreali pálya.

“Bár van néhány nagyon gyors egyenese is, a kanadai pálya az olyan autóknak kedvez, amelyek a kerékvetőkön átugorva is megőrzik az egyensúlyukat, és amelyeknek jó a tapadása a lassú kanyarkijáratokban. Ez a két jellemző a 150 Italia erősségei közé tartozik. A jelenlegi Achilles-sarkunk, az aerodinamikai hatékonyság itt nem annyira fontos, ezért úgy gondoljuk, hogy jó esélyünk lehet a dobogós helyekre” – írta Alonso a Ferrari oldalán.

A kétszeres bajnok azt is hangsúlyozza, hogy kell is a jó eredmény, mert ha most nem jönnek a nagy pontok, végleg elszállhatnak az idei, már így is igen halvány bajnoki esélyek.

“Most kezdődik az idény második harmada, a bajnoki helyzet pedig messze nem kedvező. Igaz, hogy sok futam van még, de világos, hogy a pontok tekintetében már most lendületet kell adnunk a címért folytatott küzdelmünknek. Reméljük, hogy ezt most rögtön el is kezdhetjük a Ferrari-szurkolók számára egyik legkedvesebb pilótáról, Gilles Villeneuve-ről elnevezett pályán!”

Bár az elmúlt három futamon egy pontot sem szerzett, Felipe Massa is kitart amellett, hogy a Ferrarinak még nem szabad feladnia a bajnoki küzdelmet, az utolsó pillanatig hajtani kell.

“Ami a bajnokságot illeti, a Ferrari sosem adja fel a harcot. Természetesen világos, hogy Sebastian ragyogó munkát végez, minden futamot megnyert egy kivételével, de akkor is második lett! Ő és a csapata nagyon erősnek tűnik, de mi futamról futamra tekintünk a bajnokságra, keményen dolgozunk, hogy versenyképesebbé tegyük az autót és a szezon legvégéig küzdjünk!” – írta saját ferraris blogján a brazil.