Hamilton dobogót szeretne

Saját bevallása szerint nem fog görcsölni a győzelemért, de az első háromban mindenféleképpen be szeretne kerülni.

A McLaren egyik versenyzője sem remekelt a szabadedzéseken, Hamilton és Button mindkétszer csak a legjobb 10 második felében tudott végezni. Ennek ellenére Hamilton bizakodik, hogy a hétvégén talán megszerzi idei első futamgyőzelmét a monacói pályán.

“Ugyan nem végeztünk az élen, az autó jónak tűnt. Imádok itt lenni, az autó pedig fényévekkel jobb, mint tavaly. Sikerült előrelépni a beállításokkal, és ugyan mindenki elég versenyképes, mi is jók lehetünk. Van még dolgunk, de remélhetőleg jó munkát végzünk és az első három helyért küzdhetünk majd” – mondta a 2008-as Monació Nagydíj győztese.

Az angol imádja a pályát, nem győzte hangsúlyozni mennyire élvezi a monacói versenyzést.

“Mindig van valami bizsergés, ha az ember beül itt az autóba. Ha jó a járgány, elképesztő érzés vezetni, az ember igazán a kezében tartja. Az ember mindig valami újjal próbálkozik, talál egy fél métert itt-ott, néhány centivel közelebb megy a korláthoz… Itt mintha minden gyorsabban történne, kétszer-háromszor olyan sebességgel, mint más pályákon. A korlátok csak suhannak az ember mellett, az út huplis, mindig a határon járunk. Hihetetlen érzés!”

AJÁNLOTT LINKEK:

F1: Hamilton a dobogóra készül (Vezess.hu – Forma-1)

Címkék: lewis hamilton