Visszatérhet Räikkönen az F1-be

Az idén a Forma-1-ről ralizásra váltott Kimi Räikkönen továbbra is hangsúlyozza, hogy egyelőre nem döntött a jövő évről, maradhat a raliban, de visszatérhet a száguldó cirkuszba is.

Miután tavaly a Ferrari az eredetinél egy évvel korábban felbontotta Forma-1-es szerződését Kimi Räikkönennel, a finn a ralizás felé fordult, a Red Bull támogatásával a Citroën Junior-csapatához szerződött a WRC-be.

Míg az első két raliján a 2007-es F1-bajnok inkább csak esett-kelt, Jordániában és Törökországban már pontszerzőként végzett, úgy tűnik, kezd belejönni. A finn Turun Sanomat ennek kapcsán rákérdezett a versenyzőnél, hogy ez jelentheti-e azt, hogy végleg a rali mellett marad.

“Egyelőre még egyik irányba sem dőlt el véglegesen. Nem sietek a döntéssel. Meglátjuk, milyen lehetőségek lesznek, mi lesz számomra az izgalmasabb, mit élveznék. Valamikor később dől el” – mondta Räikkönen, akit F1-es távozása óta sokan a Red Bull Racing 2011-re esetleg megürülő egyik helyére várnak vissza.

A finnről köztudott, hogy a pályán töltött időn kívül kimondottan taszította a Forma-1-es világ, a PR- és szponzori kötelezettségek, és most sem titkolja, hogy ilyen szempontból mindenképpen a rali nyerő nála: “Ha az F1-világ 20 évet visszamenne az időben, akkor lenne olyan, mint a rali most. Szakmailag a ralizás is komoly, de sokkal lazább hangulatú.”