Buttonnak nagy erőt ad a korai győzelem

Később érhet sokat a 2009-es világbajnok melbourne-i győzelme. Button biztos benne, hogy a McLaren gyorsulni fog.

Bár nem a csapaté a leggyorsabb autó, eddigi teljesítményével a McLaren megalapozta, hogy egész idényben jól szerepeljen, mondta a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon győztes Jenson Button.

Az, hogy csapattársa, Lewis Hamilton és ő már most ennyi pontot össze tudtak gyűjteni, nagy bizakodásra ad okot a 2009-es világbajnok szerint.

“Mindenki az első versenyeken akar nyerni, hiszen akkor lépéselőnybe kerülsz a többiekkel szemben.”

Button hisz abban, hogy a McLaren tovább tudja gyarapítani pontjai számát a sorozat korai szakaszában, hiszen ez sokat számíthat a Red Bull Racinggel folytatott versengésben, és sokat érhet akkor, amikor a McLarenek ugyanolyan gyorsak vagy még gyorsabbak lesznek. “Hiába Vettelé a leggyorsabb autó, ha nem tud pontokat szerezni.”

“Malajziában olyan verseny jön, ahol lehet előzni. Reméljük, az időjárás kedvez majd nekünk, és akkor egy újabb jó verseny következik a számunkra”, utalt Button a következő hétvégén rendezendő Malajziai Nagydíjra.

Button tisztában van vele, hogy ha a Red Bull javít autóinak megbízhatóságán, nehéz lesz megállítani őket. “Egyrészről Vettel jó helyzetben van, de ehhez az autójának megbízhatóbbnak kell lennie. Ha ezt elérik, igen jók és gyorsak lesznek.”