Csapatát kritizálta Hamilton

Lewis Hamilton elképesztően sokat akciózott Melbourne-ben, de Mark Webber hibája miatt csak a hatodik helyen ért célba össze-vissza tört autójával.

Lewis Hamilton kétségkívül az Ausztrál Nagydíj egyik hőse volt, a mclarenes észvesztően sokat akciózott, bizonyította, hogy nem véletlenül lett világbajnok. Rossz döntést hozott a McLaren, amikor másodszor is kihívta kerékcserére, utolérte ugyan az egyszer kiállt Fernando Alonsót, de előzni nem tudott, sőt végül Mark Webber ki is pöckölte a pályáról, így csak hatodik lett.

A hajrában bejátszották az ausztrál tévések Hamilton egyik rádióbeszélgetését, a morgolódást sokan nem értették, pedig arról volt szó, hogy a brit pilóta szerint “hülye ötlet volt a második kerékcsere.” Ugyanerre fűzte fel a verseny végén adott nyilatkozatát is.

“Életem egyik legjobb teljesítménye volt” – mondta Hamilton. “Sajnos a stratégiánk miatt visszaestem, összeütköztem Mark Webberrel is, a szívemet kitettem a pályára, de csak ennyire volt elég. Meggyőződésem, hogy többet érdemeltem volna, előttem mindenki (Rosberg kivételével – a szerző) egyszer állt ki, én viszont kétszer. Nem volt jó a taktika.”

A győztes Jenson Button 51 kört tett meg a lágyabb keveréken, Martin Whitmarsh csapatfőnök is elismerte, hogy becsúszott egy rossz döntés. “Jenson fantasztikus versenyt futott, igazából ő vetette fel, hogy fel lehetne tenni a slickeket” – értékelt Whitmarsh. “Bátor húzás volt, de megnyerte vele a versenyt. Lewiszal kapcsolatban volt egy döntésünk, amely miatt hátrányba került, de összességében nem lehetünk elégedetlenek ezzel a futammal.”