Olasz belügyminiszter: Rasszista skandálás miatt nem szabad megállítani egy meccset

Matteo Salvini azért azt is elmondja, hogy nem ért egyet a rasszista szurkolókkal.
Kapcsolódó cikkek

Még december végén játszott, a Boxing Day-en játszott a Napoli és az Inter, amikor a milánóiak szurkolói hangos huhogással és egyéb, egyértelműen Kalidou Koulibaly bőrszínére utaló jelzőkkel reagáltak, amikor a játékoshoz került a labda. A Napoli vezetőedzője, Carlo Ancelotti többször is megpróbálta megállítani a meccset, és azzal is fenyegetőzött, hogy ha még egyszer hasonló történik, csapata egyszerűen lesétál majd a pályáról.

Az olasz belügyminiszter, a migráció kérdésében például elég hangos Matteo Salvini viszont kockázatos, hogy néhány ember miatt le kelljen állítani egy mérkőzést.

Felfüggeszteni egy meccset a rasszista skandálások miatt eléggé kockázatos. A többség sorsát, jövőjét kockáztatod a kisebbség miatt. Nagyon nehéz objektívnek lenni az ilyen helyzetben. Én támogattam, hogy folytatták a bajnokit, de nem azért, mert egyetértek a rasszistákkal. A probléma a lelátókon van, ha megszakítod a játékot, kiszámíthatatlan lesz a helyzet

– mondta Salvini.

A populista politikus aztán Leonardo Bonucci példáját hozta fel, és feltette a szerinte 40 milliós kérdést.

Én ott voltam az AC Milan-Juventuson, és Bonuccit, aki vagy kétszer-háromszor cserélt klubot, hiába nagyon fehér, nagyon jó és nagyon szép, mégis kifütyülték a szurkolók. Na, most ki az, aki eldönt, hogy ez például nem diszkrimiáció?

Salvini hozzátette, mindent megtesz azért, hogy az erőszak megszűnjön a stadionokon belül és kívül is.