Elmaradt a bravúr, kikapott a magyar válogatott Görögországban

A magyar válogatottnak nagy szüksége lett volna a három pontra, így viszont elúszóban van a Nemzetek Ligája.
Kapcsolódó cikkek

A magyar labdarúgó-válogatottnak bravúrra lett volna szüksége Görögország ellen, Athénban, a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában. Marco Rossi szövetségi kapitány csapatában most mutatkozott be a nemzetközileg rutinos, Willi Orban. A 25 éves játékos nagyon jól játszott, több kulcsszerelést is bemutatott, kijelenthetjük, hogy nagyon komoly erősítést jelent a magyar válogatott számára.

A meccset nem a magyar csapat kezdte jobban, az első percekben beszorult a válogatott. Kis időre volt szükség, hogy a középpályások felébredjenek, de aztán a játékrész végéig már inkább Varga Rolandról, Szalai Ádámról és Kalmár Zsoltról szólt. Szerencsétlenségünkre a gól elmaradt, pedig voltak olyan periódusok, ahol érezhetően padlón volt a hazai csapat.

A második félidőben lassult a tempó, úgy tűnt, mindkét fél a kivárásra játszik. Csakhogy aztán a semmiből Mitroglou éppen Orban mellől gólt fejelt, és minden megváltozott.

Már nem lehetett építkezni, muszáj volt egyenlíteni, ám ezt tudták a görögök is, akik a 65. perctől kezdődően beálltak védekezni, és csak a kontrákra építettek. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen hiába cserélt hármat is Rossi, nem sikerült betalálni.

Ez azt jelenti, hogy Magyarország három meccs után három ponttal a csoport harmadik helyén áll. A finnek Tallinban is nyerni tudtak, így a lemaradás már hat pont az éllovassal szemben.

Eredmény, Nemzetek Ligája, 3. forduló:

Görögország – Magyarország 1-0 (0-0)
2018.10.12., Athén. Spiros Louis Olimpiai Stadion, 20.45. j.v.: Stieler T. (német)
Görögország: Barkas – Bakakis, Sokratis, Manolas, Tsimikas – Zecam Kourbelis (Tziolis, 46.), Bakasetas, Fourtounis, Pelkas (Lazaros, 85.) – Mitroglou
Magyarország: Gulácsi Péter – Bese Barnabás (Németh Krisztián, 75.), Willi Orbán, Kádár Tamás, Fiola Attila – Nagy Ádám, Kleinheisler László – Varga Roland (Nagy Dániel, 68.), Kalmár Zsolt (Kovács István, 55.), Sallai Roland – Szalai Ádám
gól: Mitroglou (65.)
sárga lap: Sokratis (9.), Tsimikas (22.), Bakakis (27.)., ill. Kalmár (32.), Fiola (43.), Kleinheisler (60.), Kovács (73.)
piros lap:

Fotó: Panajotisz Moszhandreu / MTI/EPA