BL: még mindig döcög, de legalább nyert a Barcelona

A spanyol bajnoknak nagyon kellett Lloris óriási hibája, Rakitic embertelen nagy gólja és Messi ellenállhatatlan játéka.
Kapcsolódó cikkek

Nagyon ritkán történik meg az, hogy az FC Barcelona három meccsen keresztül nem tud nyerni. Az még ritkábban fordul elő, hogy ez a sorozat négyre duzzadjon, pedig erre most nagy esély volt, ugyanis a Tottenham Hotspur nem éppen kellemes ellenfél a Wembley Stadionban. A második percben mégis úgy tűnt, hogy a Bajnokok Ligájában tényezőnek még nem mondható angol csapat francia világbajnoka, sőt hőse, a sérülésből visszatérő Hugo Lloris már a második percben odadobja a meccset a Barcának.

Óriásit hibázott a vb-hős francia kapus, a Barcelona köszönte szépen
A sérülésből visszatérő LLoris olyat tett, amiért már az utánpótlásban sincs bocsánat.

Coutinho gólja után is inkább a spanyol bajnok irányított, a Spursnek az első félidőben mindössze egyetlen kapura lövése volt. (A Barcának tíz.) A 28. percben aztán megszületett a BL idei szezonjának egyik legszebb, legkülönösebb gólja. Ivan Rakiticnak most sikerült az, ami a vb-döntőben nem, és egy eszement lövéssel mattolta Llorist.

0-2, a mutatott játák alapján már temettük a meccset, vagyis a Spurst. Korai volt.

A második játékrészben többször is a kapufát találta el Lionel Messi, nagyon közel volt a Barca a következő gólhoz, de előtte Harry Kane-nek sikerült szépítenie, és életet lehelnie csapatába. Aztán persze néhány perccel később Messi már nem hibázott, amivel megint csak kétgólosra növelte a vendégek előnyét.

Csakhogy a 66. percben egy szerencsés, megpattanó lövés után Erik Lamela szépített, aminek hála 25 perc minőségi focit kaptunk. A hazaiak folyamatosan rohamoztak, közel is álltak az egyenlítéshez, ám a nagy akarásnak végül nem lett eredménye, sőt, az érezhetően elfáradó Barcelona nem csak ki tudta húzni, de a 88. percben Messi góljával el is tudta dönteni a mérkőzést.

A többi meccsen:

Eredmények, Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:

PSG – Crvena Zvezda 6-1
Lokomotiv Moszkva – Schalke 04 0-1
Atlético Madrid – Club Brugge 3-1
Borussia Dortmund – AS Monaco 3-0
FC Porto – Galatasaray 1-0
Napoli – Liverpool 1-0
PSV – Inter 1-2
Tottenham Hotspur – FC Barcelona 2-4