Csodálatos történet került elő a Napoli sztárjáról

Dries Mertens a pályán zseniális dolgokat csinál, és hatalmas szíve van, gyerekeknek, kutyáknak, hajléktalanoknak segít.
Kapcsolódó cikkek

Mindig jó érzés, amikor az ember olyan történetet hall egy futballistáról, amely után nyugodtan állíthatja példaképként az illetőt mások elé. A Napoli belga támadója, Dries Mertens zseniális képességekkel megáldott játékos, ezt igazolta a tavalyi idényben, amikor a sérülés miatt kieső Arkadiusz Milik helyén játszva 28 gólt szerzett, és ezzel második lett a góllövőlistán Edin Dzeko mögött.

A Torino elleni gólját nem lehet elégszer megnézni:

Mertens idén sem lassít, 16 gólnál jár, és ezzel magasan ő a Napoli házi gólkirálya, kétszer annyi gólja van, mint José Callejónnak.

De most nem a pályán mutatott teljesítményét emelnénk ki a belgának, hanem az emberi nagyságát.

Napvilágra került ugyanis egy sztori, amely még decemberben történt, amikor a Napoli hazaérkezett Torinóból, a 3-1-re megnyert bajnokiról. Ahogy leszállt a gép, Mertens hívta két barátját, és együtt mentek egy pizzériába, ahol alaposan feltankoltak az olaszok nemzeti eledeléből. A pizzákkal az egyik nápolyi vasútállomáshoz mentek,

majd az ételt az ide a hideg elől behúzódó hajléktalanok között osztották szét.

Mertens nem akart ingyenreklámot, úgyhogy sapkát húzott és napszemüveg mögé bújt, nem az volt a fontos számára, hogy felismerjék, hanem az, hogy segítsen a rászorulókon, és mosolyt csaljon az arcokra. Nem ez volt az első eset, hogy Mertens másokon segített, korábban előfordult,

hogy gyógyszereket küldött venezuelai gyerekeknek, megmentett egy kutyamenhelyet a bezárástól, és rendszeres látogatója a nápolyi gyerekkórházaknak, amelyet adományokkal segít.

Mi pedig csak annyit tudunk ehhez hozzátenni, hogy megemeljünk a kalapunkat Mertens előtt.