Megvan, kinek köszönhetjük Georges Leekenst

Röviden és egyszerűen egy belga menedzsercégnek, amely tulajdonosai azonban magyarok.

Hétfő délután, néhány perccel az aznap összehívott rendkívüli sajtótájékoztatót megelőzően az MLSZ hivatalosan is bejelentette: a belga Georges Leekens veszi át a menesztett Bernd Storck helyét. Kérdés, kinek köszönhetjük, hogy a Magyarországon kevésbé ismert belga szakember épp a mi válogatottunk élén kötött ki?

Nos, a válasz röviden: az East Foot Managementnek. 

A belga menedzsercég tulajdonosai azonban magyarok. A céget még évtizedekkel ezelőtt alapította Bognár György, aki ma már fiával, Istvánnal és Békeffy Gáborral közösen segít labdarúgókat és edzőket összekötni a munkáltató klubokkal. Georges Leekenst speciel 1972 óta képviselik, akkor még játékosként segítették egy ­Bruges-i szerződéshez.

Az MLSZ vezetőivel évek óta jó viszonyban és kapcsolatban vagyunk. Már 2013-ban, Pintér Attila kinevezése előtt is megkerestek minket, hogy érdeklődjenek az általunk képviselt Georges Leekensről. Akkor azonban volt szerződése a belga edzőnek. Most ismét felhívtak bennünket, hogy informálódjanak Georges jelenlegi helyzetével kapcsolatban. A román válogatottól és Egyiptomból is volt ajánlata, ő azonban a magyar kapitányi felkérésre mondott igent.

– árulta el a blikk.hu érdeklődésére Bognár István.

(Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás)