Hamar véget ért a magyarok számára az MLS

Az MLS alapszakaszának gólkirálya, Nemanja Nikolics szerdáról csütörtökre virradó éjszaka fejezte be az MLS további küzdelmeit, miután csapata, a
Kapcsolódó cikkek

Az MLS alapszakaszának gólkirálya, Nemanja Nikolics szerdáról csütörtökre virradó éjszaka fejezte be az MLS további küzdelmeit, miután csapata, a Chicago Fire bántóan simán, 4-0-ra kikapott a New York Re Bullstól.

Az MLS rájátszásában még egy magyar érdekeltségű csapat szerepel, a Sporting Kansas City, de ezt a mondatot is múltidőbe tehetjük immár, miután  Sallói Dániel együttese közép-európai idő szerint péntek hajnalban a Houston Dynamótól szenvedett hosszabbításban vereséget.

Az éj leple alatt született egy aprócska magyar futballsiker
Németh Krisztián után Sallói Dániel a második magyar játékos, aki magasba emelhette a US Open kupát. Mindketten a Kansas City mezében érték el ezt a sikert.

A klubját kupagyőzelemhez segítő magyar támadó az 51. percben állt be a Kansas Citybe, de nem tudott segíteni, így a hosszabbítás a negyedik percében bepréselt Alberth Elis góllal a Houston jutott a nyugati konferencia-negyeddöntőjébe.

MLS, rájátszás, 1. forduló, konferencia negyeddöntők:

KELETI CSOPORT
Chicago Fire (3.)–New York Red Bulls (6.) 0–4
Atlanta United (4.)–Columbus Crew (5.) 0–0 – tizenegyesekkel 1–3
NYUGATI CSOPORT
Vancouver Whitecaps (3.)–San Jose Earthquakes (6.) 5–0
Houston Dynamo (4.)–Sporting Kansas City (5.) 1–0

FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
KELETI CSOPORT
Toronto FC (1.)–New York Red Bulls (6.)
New York City FC (2.)–Columbus Crew (5.)
NYUGATI CSOPORT
Portland Timbers (1.)–Houston Dynamo (4.)
Seattle Sounders (2.)–Vancouver Whitecaps (3.)