A müncheni edzőkérdésben nem lesz döntés egy darabig

A Hertha Berlin elleni meccsen a klub legendája, Willy Sagnol ül a kispadon, a klubelnök Uli Hoeness csak október közepére ígér megoldást.
Kapcsolódó cikkek

Amikor egy rendkívül fontos tétmeccsen az edző kispadra ülteti a német rekordbajnok húzóembereit, annak oka lehet. Márpedig a PSG elleni bajor szempontból cudar végeredménnyel (3-0) záródó szerdai BL-meccsen ez történt – Mats Hummels, Franck Ribéry és Arjen Robben kispadról figyelte amint a Neymar, Mbappé, Cavani hármas hülyét csinál csapatából. Mindeközben a védelem másik oszlopos tagja, Jérome Boateng még a keretből is kimaradt.

Ribéry és Robben jegelése még csak-csak érthető, de a német válogatott belső védőpárosának kihagyása semmiképp. Látszott is a tanácstalanság.

Mindennek két oka lehet.

Nos, hogy kinek van igaza, azt innen Budapestről nehezen tudjuk eldönteni, de ami egészen biztos Ancelottit állítólag még aznap este, Párizsban kirúgták és csak október közepére, a válogatott vb-selejtező miatt tartott két hetes szünet után lesz csak új vezető edzője a német labdarúgó-bajnokság címvédőjének.

Nem sürget minket az idő, de a kéthetes szünetet követően szeretnénk megoldást találni

– hangsúlyozta Uli Hoeness. Addig is ideiglenesen a klub korábbi játékosa, a francia Willy Sagnol készíti fel a csapatot Dárdai Pál irányította Hertha Berlin elleni.