Nem a Real Madridé a legdrágább keret Európában

A BBC csemegézett a CIES jelentéséből, amely szerint nem a címvédő Real Madrid fizeti ki a legtöbb pénzt a játékosainak és a játékosaira.
Kapcsolódó cikkek

A BBC csemegézett a CIES jelentéséből, amely szerint nem a címvédő Real Madrid fizeti ki a legtöbb pénzt a játékosainak és a játékosaira, hanem a Manchester City. A Real Madrid 497 millió euróért tette össze a csapatát, de ez csak a középmezőnyre elegendő.

Az élmezőnybe már 700 millió euró fölött kellett kipengetni, ezt pedig csak járom klub, a Manchester City, a PSG és a Manchester United mondhatja el magáról.

A City 215 millió fontot költött a nyáron, összesítésben ezzel hárommillió euróval megelőzte azt a Paris Saint-Germaint, amely kifizetett 222 millió eurót Neymarért. 2018-ban viszont könnyedén átvehetik a párizsiak a vezetést, hiszen akkor kerül be a könyvelésbe Kylian Mbappé 180 milliós számlája is.

A CIES az európai nagy bajnokságokat vizsgálta a tanulmányában. A TOP 10 csapatból hat a Premier League-ben játszik, átlagos értékük 287 millió euró. Hogy ez mire lesz elég a Bajnokok Ligájában, már egészen másik téma.

A sorrend:

Klub Ország Érték (euróban)
Manchester City Anglia 853
Paris St-Germain Franciaország 850
Manchester United Anglia 784
Chelsea Anglia 644
Barcelona Spanyolország 628
Real Madrid Spanyolország 497
Juventus Olaszország 470
Liverpool Anglia 437
Arsenal Anglia 416
Tottenham Anglia 361