A Juvéból igazol szupersztárt az AC Milan

Az AC Milan tovább erősödik, úgy tűnik, számolni kell velük a következő szezonban.

Hét év után elhagyja a Juventust, és a nagy rivális AC Milanhoz igazol a 70-szeres olasz válogatott Leonardo Bonucci, írja a The Guardian. Bonucci alapembere volt az Olaszországban az elmúlt hat évben egyeduralkodó torinóiaknak. A Juventusszal zsinórban hat bajnoki címet szerző labdarúgó öt évre szerződik Milánóba, de a hivatalos bejelentésre még egy-két napot várni kell. A hírek szerint péntek reggel már átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon.

A váltást állítólag az idézte elő, hogy a Juve menedzsere, Massimiliano Allegri és a játékos nem jött ki egymással, többször is összekülönböztek. A leglátványosabb jele ennek az volt, amikor egy Palermo elleni Serie A-meccs közben összekapott a két fél, majd a védő kimaradt a Porto elleni BL-meccs keretéből.

Ha minden igaz, a Milan 40 millió eurót fizet riválisának a 30 éves, de még mindig a világ egyik legjobbjának tartott védőért. Külön pikantériát ad a váltásnak, hogy Bonucci a karrierjét az AC Milan városi riválisánál, az Internél kezdte.

A milánói piros-feketét új tulajdonosai – kínai üzletemberek – nem sajnálják a pénzt játékosokra, a 2017-es nyári átigazolási szezonban már így is több mint 100 millió eurót költöttek a csapat megerősítésének érdekében. A 2017-2018-as szezontól Bonucci mellett az AC Milant erősíti többek közt André Silva (Porto), Ricardo Rodriguez (Wolfsburg), Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen), Andrea Conti (Atalanta) és Mateo Musacchio (Villarreal) is.