Dániába igazolt a Vasas hátvédje

Már télen vitte volna Korcsmárt a csapat.
Kapcsolódó cikkek

A Dán élvonalbeli FC Midtjylland csapatába szerződött Korcsmár Zsolt. Már korábban is hallani lehetett róla, hogy szívesebben játszana ismét külföldön a rutinos védő, sőt a napokban már arról is lehetett olvasni, hogy a Midtjylland lehet a befutó. A 28 éves futballistát már télen is szerette volna szerződtetni a dán együttes, ám akkor nem tudott megegyezni eddigi klubjával, a Magyar Kupa-ezüstérmes Vasassal.

Korcsmár szerződése lejár június 30-án Angyalföldön, így szabadon igazolhatóvá válik, vagyis kikerült a képből a Vasas és csak a dánokkal kellett megegyeznie a válogatott játékosnak. Három évre írt alá új együtteséhez a hátvéd, amellyel az Európa Ligában szerepelhet majd, miután a Midtjylland negyedik helyen végzett a dán bajnokságban és legyőzte az alsóházi első Randers csapatát.

Zsoltra először akkor lettünk figyelmesek, amikor Tim Sparvot figyeltük meg a Greuther Fürth csapatában. Tim szerződtetése után is figyeltük Zsoltot, aki meggyőzött bennünket és már a télen is szerettük volna megszerezni őt, de ez sajnos nem sikerült. Jó a párharcokban, erõs a levegõben, gyors és ugyanakkor ügyes is a labdával. Nagyon komplett védõjátékos jó személyiséggel, ami illik a csapatba

– mondta Korcsmárról a klub sportigazgatója, Claus Steinlein.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!