Megvan a szezon védése Lengyelországban – videó

Két elképesztő bravúrt mutatott be a Slask kapusa.
Kapcsolódó cikkek

Javában zajlik a rájátszás a lengyel élvonalban, az utolsó forduló előtt a Legia Varsó áll legjobban a felsőházban Nagy Dominik góljának hála, de összesen négy csapat lehet bajnok. Az alsóházi csapatok mérkőzésein természetesen a kisés a tét, az utolsó két csapat ugyanis búcsúzik az Ekstraklasától. Szombaton a Slask Wroclaw matematikailag bebiztosította elsőosztályú tagságát a Cracovia legyőzésével, többek között Mariusz Pawelek bravúrjainak köszönhetően.

A zöldmezes hazaiak nagyon jól kezdtek, az első félidőben már 2-0-ra vezettek. A krakkóiak nagy elánnal küzdöttek az egyenlítésért, de Pawelek kapus szinte befalazta a kaput. A 62. percben hét másodperc alatt háromszor is betalálhattak volna a vendégek, ám Krzysztof Piatek fejesét a kapufa, ismétlését pedig Pawelek védte ki, az érkező Erik Jendrisek pedig közvetlen közelről volt képtelen a gólszerzésre – hála a hazai hálóőr önfeláldozó mentésének!

A hihetetlen jelenetsor után nem csoda, ha úgy érezték a Cracovia játékosai, hogy el vannak átkozva, nem is sikerült gólt lőniük, a Slask Wroclaw 2-0-ra nyert és megúszta a kiesést. Litauszki Róbert sajnos csak a kispadról nézte végig csapata mérkőzését, de semmi sincs még veszve Krakkóban, hiszen az utolsó fordulóban egyetlen pont is elég lehet a biztos bennmaradáshoz a Piast Gliwice ellen.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Az Ekstraklasa alsóházi rájátszása:

1. Zaglebie Lubin 34p
2. Plock  28p
3. Piast Gliwice 28p
4. Slastk Wroclaw 26p
5. Cracovia 24p
6. Arka Gdynia 21p
7. Leczna 21p
8. Ruch Chorzow 18p