Szem nem marad szárazon: érzelmes búcsút vett a szurkolóktól Francesco Totti

Az olasz ikon 40 évesen lépett pályára utoljára a római focicsapatban. Győztes meccsen, bajnoki ezüstéremmel búcsúzott.
Kapcsolódó cikkek

Vasárnap elbúcsúzott az olasz labdarúgás egyik ikonja. Francesco Totti 1992 óta tartozott az AS Roma felnőttcsapatához, 786 mérkőzés, 307 gól, egy bajnoki cím, két-két Olasz Kupa és olasz Szuperkupa-győzelem után vonul vissza, 40 évesen. A válogatottban 58 meccsen 9 találatot szerzett, tagja volt a 2006–ban világbajnok együttesnek.

Az utolsó mérkőzése elég emlékezetesre sikerült, és ehhez még csak gólt sem kellett szereznie. A második félidőben állt be csereként a Genoa ellen, a fordulatos találkozót végül egy 90. percben nyerte meg az AS Roma 3-2-re, ezzel meglett nekik a második hely a bajnokságban és ott lesznek a következő szezonban a Bajnokok Ligája főtábláján.

Totti búcsúja:

A lefújás után Totti visszatért a pályára, ahol kapott egy bekeretezett 10-es Roma-mezt. Ezután körbesétált a lelátó előtt a gyerekei kíséretében, külön elbúcsúzva a szurkolóktól is. Amikor a Curva Sud elé ért, akkor már könnyezett a meghatottságtól, de ezen az estén ezzel mindenki így volt a Rómában. A végén még a játékostársak is elköszöntek tőle és beszédet is mondott.

Hiányozni fogsz

– mondta egy focilabdának, amit előbb aláírt, aztán a lelátóra rúgott.

Hát így búcsúzott el az AS Roma legtöbbször pályára lépő és a legtöbb gólt szerző játékosa. A kapitány.

Fotó: Europress/AFP/Vincenzo Pinto