Legyőzte Ausztriát, versenyben maradt az Eb-részvételért az U19-es válogatott

Hátrányból fordítva, tíz emberrel győzött a magyar nemzeti csapat.

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott az elitkörben harcolt az Európa-bajnoki részvétel kiharcolásáért, igaz, nem indult jól a csehországi csoportkör, mert a házigazdáktól kikaptunk 2-1-re.

Pénteken az osztrákok ellen lehetett javítani, és ugyan Sahanek a riválisnak szerzett vezetést a 22 percben, még az első félidőben fordított a Michael Boris vezette magyar válogatott, Tömösvári Bálint és Bíró Bence szerezték a gólokat.

A 49. percben Szalai András kapta meg a második sárgáját, így majdnem egy félidőt emberhátrányban játszott a magyar válogatott. Bár ezután az osztrákoknál volt többet a labda, a magyar kontrákban ott volt a veszély. A hajrában dőlt el végleg az összecsapás, Szabó Levente állította be a 3-1-es végeredményt.

A harmadik, mindent eldöntő magyar gól (forrás: csakfoci.hu):

Nagyon fontos volt ez a győzelem, mert így tovább élnek az Eb-kvalifikációs esélyek. Csak a hét csoportgyőztes jut ki a júliusi, grúziai tornára. (Fotó: mlsz.hu)

Eredmény – U19-es Eb-elitkör, 2. forduló

Magyarország – Ausztria 3-1 (2-1)

Gólszerzők: Tömösvári (36.), Bíró (44.), Szabó L. (90+3.) illetve Sahanek (22.)

Magyarország: Demjén Patrik – Szalai András, Tóth Bence, Nagy Zsombor, Gergényi Bence (Szalai Attila, 82.)- Kleisz Márk – Tömösvári Bálint (Kamarás György, 72.), Hinora Kristóf, Szabó Bence, Bíró Ákos (Csernik Kornél, 61.) – Szabó Levente