A Fradi és a DVTK ultrái szanaszét verték egymást a hétvégén

Közel százan estek egymásnak Újpesten.
Kapcsolódó cikkek

Hosszú évek után ismét volt ustawka, azaz futballhuligánok közti tömeges verekedés. Diósgyőri és ferencvárosi szurkolók csaptak össze vasárnap, a főváros IV. kerületében.. 

Az FTC ultrái – minden bizonnyal azok, akik ellenzik a szkennert, ezért nem járnak

Ustawka:

Tisztázott szabályok szerint szervezett, pusztakezes, “fair” tömegverekedés, ami rendszerint egy-egy futballcsapat ultrái között zajlik. A felek egyenlő létszámban vesznek részt a bunyóban, melyre rendszerint félreeső helyen kerül sor.

bajnokira – csaptak össze a diósgyőriekkel, akik csak ezért utaztak fel Budapedtre. A diósgyőriek úgy tettek, mintha a vasárnapi Fradi-DVTK (5-7) MOL Liga mérkőzésre jöttek volna. 

Az ustawka egy újpesti lakótelepen volt, de a Fradi-ultrák felrúgták az íratlan szabályokat. A 40 diósgyőrit végül nem ugyanannyi, hanem sokkal több, 55 zöld-fehér ultra támadta meg és verte össze nagyon csúnyán. A fradisták elszeleltek, amikor a rendőrség kiérkezett, a diósgyőriek a buszukra menekültek fel.

Fradi szkennerellenes ultráinak kedvenc oldala, a fradimob.hu ki is tett egy bejegyzést (lásd a fenti printscreent), amit nem sokkal később, amikor kijött a rendőrségi akció híre, sebesen levettek.

A BRFK arról tájékoztatta az NSO-t, hogy az újpesti rendőri intézkedés során 12 embert állítottak elő.

A Fradi ultrái három évvel ezelőtt Vasas-szimpatizánsokkal csaptak össze hasonló keretek között, azóta ritkábbak ezek a csörték.

Most vagy soha. Fogadj élőben a Tippmixpron télen is!