Havi 8 millió forintot is lehet keresni az NB I-ben

A Videotonban és a Ferencvárosban éri meg a focizni a legjobban.

Állandó téma itthon, hogy mennyit keresnek a magyar labdarúgók az NB I-ben, a klubok azonban nem szeretik ezt nyilvánosságra hozni, így hivatalos adatok nincsenek. Az RTL Klub Fókusz című műsora is ezzel foglalkozott kedden, az egyesületek azonban elutasítóak voltak. A csatorna így a saját információira alapozva hozta nyilvánosságra a legjobban kereső magyar játékosok nevét.

Íme a toplista, talán senkit sem fog meglepni, hogy a Ferencváros és a Videoton adja a legtöbb játékost az első tízbe:

Forrás: RTL Klub

Kis kiegészítés a táblázathoz: Az RTL nem tért ki arra, hogy a feltételezett fizetések nettó, vagy bruttó bérek – szerintünk nettó értékben egyetlen magyar labdarúgó sem keres ekkora összeget.

Továbbá honlapunk információja szerint ennyit senki nem keres a DVTK-nál, mint ami Elek Ákosnál és Lipták Zoltánnál fel van tüntetve. A Ferencvárosi fizetéseket is fenntartással fogadjuk, mi több Pintér Ádám pedig már eligazolt a Ferencvárosból a német másodosztályú Fürthbe.

Azt már egy ideje tudni, hogy légiósaink közül Dzsudzsák Balázs egymilliárd, Szalai Ádám több mint 500 millió, Huszti Szabolcs pedig 378 millió forintot keres éves szinten.