Ilyen lesz az új Bajnokok Ligája

Változik a kezdési időpont, új lesz a selejtező és annak kiemelése is. Részletek.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteki ülésén több dologban is döntöttek a 2018-tól megújuló Bajnokok Ligája kapcsán.

Az UEFA arról is határozott, hogy 2018 szeptemberében jelöli ki a 2024-es kontinensviadal helyszínét, amelyre jövő március 3-ig lehet jelentkezni. A jelenlegi állás szerint a németek egyedül pályáznak, négy északi ország pedig közösen kandidál majd.

Döntöttek a 2018-as Európa Liga fináléjának helyszínéről, a rendezést Lyon nyerte el. A BL két év múlva esedékes döntőjének kijevi helyszínét már korábban kijelölték. A 2019-es U21-es Eb rendezési jogát Olaszország kapta, és az is eldőlt, hogy a jövő évi női Eb-n nyolcmillió euró lesz a pénzdíj. Doppingról is szó esett, ebben a témában az a határozat született, hogy a mintákat tíz évig tárolják esetleges újraelemzés céljából.

Aleksander Ceferin elnök beszélt a nemzetközi szövetség (FIFA) vb-re vonatkozó bővítési tervéről. Eszerint az UEFA nem kapott hivatalos elképzelést, így érdemben nem tud nyilatkozni a sajtóban újabban megjelent 48 csapatos tervezetről, de a szlovén sportvezető leszögezte, az UEFA nem elkötelezett a bővítés iránt. A vb-n 2022-ig 32 válogatott vesz részt.