Hamarosan újabb stadionavató lesz Budapesten

Az MTK honlapja arról számolt be, hogy három hét múlva megnyitja kapuit az új Hidegkúti Stadion.

 

Az MTK honlapja arról számolt be, hogy az eredeti tervektől eltérően, a válogatott szünet miatt október 13-án nyitja meg kapuit az új Hidegkuti Nándor Stadion. Így október 22-én a Gyirmótot már egészen biztosan új otthonában fogadhatják a kék-fehérek.

A többlet időt kihasználva az MTK a későbbi, a fejlesztési területekhez tartozó legfontosabb munkálatokat tartalékidő nélkül, még a megnyitó előtt elvégeztetheti.

Környezettudatos stadion

A régi MTK-stadion fejépületének, lelátóinak és pályájának bontása folyamán közel 24 ezer tonna kitermelt talaj és 15 ezer tonna betontörmelék keletkezett, amit aztán ledaráltak. Így a betondarálék és kitermelt föld jelentős része az új stadion alépítményeibe, útjaiba és a tereprendezéséhez került felhasználásra. 

Ilyen például a stadion Salgótarjáni úti, eredetileg árkádszerűen nyitott oldalának beépítése bérleményi területekké, vagy az úgynevezett sky boxok nagyobb számban történő teljes kiépítése. Ezen feladatok elvégzésének a megszervezése természetesen kihat a környezet és egyes belső részek teljes kiépítésére is. A déli homlokzat építése visszahat a szomszédos homlokzat szigetelésének befejezésére, a nagy mennyiségű anyag szállításához szükséges út térkőburkolata csak a pluszmunkák elvégzése után fejezhető be, a burkolatok védelmét szolgáló takarások eltávolítására, vagy éppen a végső takarítás elvégzésére is ekkor kerülhet majd sor.