Három magyar labdarúgó is pályára lépett a Serie A nyitófordulójában

Nagy és Balogh kezdő volt, Sallai csereként kapott lehetőséget.
Kapcsolódó cikkek

Nem túl gyakran fordul elő, hogy több magyar labdarúgó is pályára lép egy európai topbajnokság aktuális fordulójában. Az olasz pontvadászat (Serie A) első körében három honfitársunk is szerepet kapott.

A legtöbb időt Nagy Ádám töltötte a pályán, aki nyáron igazolt a Ferencvárostól a Bologna együtteséhez. A rendkívül tehetséges középpályás a kezdőcsapatban kapott helyet az újonc Crotone elleni összecsapáson. Nagy két gólpasszt is adhatott volna, de a lövése és indítása után is lesről lőtt a kapuba a csapattársa.

A válogatott alapembere a 78. percben hagyta el a pályát, a győztes találatot már a lecserélése után szerezte Mattia Destro.

A Palermóban a télen igazolt Balogh Norbert is ott volt kezdőben, az 56. percben érkezett a helyére Ilija Nesterovski. A szicíliai együttes másik magyarja, Sallai Roland a 69. percben váltotta Accursio Bentivegnát. A Puskás Akadémiától egyelőre kölcsönbe érkező játékos egy veszélyes lövéssel vetette észre magát.

Nagyhoz hasonlóan Balogh és Sallai nem örülhetett győzelemnek, Domenico Berardi büntetőből szerzett találatával idegenben szerzett három pontot a Sassuolo.

Nagy meglepetésre vereséggel debütált az Internazionale kispadján Frank de Boer, a milánói együttes 2-0-ra kikapott Veronában a Chievo gárdájától. Örült meccsen tudott győzni az AC Milan és a Lazio, míg a Napoli kétgólos hátrányból mentett pontot Pescarában.

Eredmény – Serie A, 1. forduló

Bologna–Crotone 1–0
Palermo–Sassuolo 0–1
Atalanta–Lazio 3–4
Milan–Torino 3–2
Pescara–Napoli 2–2
Chievo–Internazionale 2–0
Empoli–Sampdoria 0–1
Genoa–Cagliari 3–1

Szombaton játszották:
AS Roma – Udinese 4-0
Juventus – Fiorentina 2-1