Eb 2016: Ázsiában 4 ezer embert letartóztattak

Összehangolt razziák során történtek a letartóztatások. Hatalmas pénzösszegek mozognak ebben az iparban.

Összehangolt razzia során 4100 embert vettek őrizetben Ázsia-szerte, tiltott szerencsejáték-szervezés és abban való részvétel miatt – írja a Sky Sports.

Az Interpol tizenegy országban nyomozott és lépett a tettek mezejére az Európa-bajnokság alatt, merthogy érthetően vonzó volt az egy hónap a fogadások szervezésére.

Volt razzia Görögországban, Olaszországban és Franciaországban is, Ázsiában pedig Malajzia, Szingapúr, Thaiföld, Vietnam és Kína volt a fő csapásvonal a SOGA VI. nevet viselő akcióban, ez volt a hatodik összehangolt támadás az illegális szerencsejáték-ipar felszámolására.

Az Aces névre keresztelt akcióban pedig az internetes fogadások és a call centeres megoldás lebuktatására törekedtek, Kambodzsában, Thaiföldön, Dél-Koreában, Vietnamban és a Fülöp-szigeteken.

A két akció során több mint 10 millió dollárt foglaltak le, de az Interpol becslései szerint közel 500 millió dollár foroghatott az Európa-bajnokság során.

Az illegális szerencsejáték hatalmas üzlet bizonyos köröknek, a szervezett bűnözés melegágya, gyakran összekapcsolódik a pénzmosással, a korrupcióval és az emberkereskedelemmel.

Ezt Jim Anderson, az Interpol egyik igazgatója mondta. A hat SOGA művelet során 12 500 embert vettek őrizetbe, lefoglaltak 40 millió dollár készpénzt, 3400 illegális bűnbarlangot számoltak fel, ahol 4,8 milliárd dollár lehetett az illegális tétek összege.